Forret Suppe. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 35 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kyllingesuppe, enkel
1 friskslagtet kylling (ca 1 kg) eller frossen, optøet
1¼-1½ l vand
1 lille løg
1 porre
1 gulerod
½ spsk salt
*
Sådan laves Kyllingesuppe, enkel
1. Gå kyllingen efter for fjerposer m.m. Se Kylling. Del den i 4 dele.
2. Pil løget, skrab guleroden og skær den i tern.
Gør porren i stand og skær den i 2 cm brede stykker.
3. Læg kyllingestykkerne i gryden og dæk dem med det kolde
vand.
Varm op til kogepunktet, tilsæt salt, fjern det skum, der
dannes, og lad kyllingen koge for svag varme under låg i 15 min.
4. Tilsæt det hele løg og de istandgjorte, delte grønsager
og lad suppen koge yderligere 20-25 min.
Smag endeligt til med salt.
5. Tag kyllingestykkerne op, si suppen eller lad være, skær
kyllingekødet fra benene og skær det i strimler.
Varm dem i suppen og server, når suppen er rygende hed, med
eller uden grønsagerne.
Tips: Forekommer suppen for »tynd«, kan den koges ind
for god varme uden låg.
Kyllingesuppen kan serveres med løse ris.
Læg 2 spsk langkornede ris i suppen samtidig med grønsagerne
og server ris, kyllingekød og grønsager i suppen.
Den kan også serveres med tynde spaghetti (vermicelli) og
evt legeres med et par æggeblommer.
(Se Jævning).
Den siede suppe kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------