En lækker lille
forret som giver fine brydninger mellem sprøde rösti, salt laks og frisk
cremefraiche.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g faste
kartofler
1 bundt purløg (ca.
1 dl)
½ bundt persille
1 æg
salt og hvid peber
2 spsk smør eller
margarine
1 dl cremefraiche
18%
8 tynde skiver røget
laks
* Tilberedning
1. Skyl kartoflerne,
og kog dem knapt møre med skallen på, ca. 15 min.
Lad dem svale af, og
pil dem.
2. Riv kartoflerne
groft på et rivejern eller i foodprocessoren.
Hak det meste af purløget og persillen.
Bland 2/3 af det
hakkede med kartoflerne, knæk ægget i og tilsæt krydderier.
Bland forsigtigt.
3. Kom fedtstoffet
på en teflonbelagt stegepande.
Opvarm den og sæt
skefulde af massen på panden.
Steg ved
middelvarme, til röstierne er gyldne på begge sider.
4. Bland imens cremefraiche
med resten af den hakkede persille og purløg.
Gem nogle strå af
purløget til garnering.
5. Anret röstierne
på tallerkener, og
arranger laksen ved
siden af sammen med cremefraiche.
Garner med purløg. Server straks.
VARIATION
Erstat det
kryddergrønne med hakket dild og stenbiderrogn, hvis du vil have mere luksus.
Tips:
Den hurtigste måde
at lave rösti på, er ved at anvende halvt møre pillekartofler.
Når kartoflerne er
halvt kogte, hælder du vandet fra gennem en sprække ved låget.
Lad dem dampe lidt
af, og hæld så koldt vand på, så de hurtigt køler af.
På denne måde slipper skallen let, og du kan pille dem med en lille kniv.
• Sæt fedtindholdet
ned ved at anvende magre produkter, og steg på en pande med teflonbelægning.
Pr. Portion:
Kalorier 303 = Kilojoule 1269
Kulhydrat 24 g
Protein 16 g Fedt 16 g (48%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.