Forret Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Iblødsætning, morkler: 1 time. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Morkler, flødestuvede
30 g tørrede morkler
30 g smør
1 spsk citronsaft
2 spsk hvedemel
2½ dl fløde
salt og hvid peber
1 bdt persille
*
Sådan laves Morkler, flødestuvede
1. Læg morklerne i blød i koldt vand 1 time.
Kasser vandet og skyl morklerne omhyggeligt.
Tør dem.
2. Varm smørret i en gryde og svits morklerne kort.
Dryp citronsaften over.
Drys melet over og lad det opsuges.
Spæd med fløden, til stuvningen er tilpas i tykkelse.
Lad stuvningen koge igennem.
Smag til med salt og hvid peber.
3. Skyl og hak persillen.
Drys den over ved serveringen.
Tips: Morklerne kan også lægges i blød i (hvid)
portvin eller hvidvin.
Se Morkel.
Server morklerne som en forret på ristet brød eller croûtoner.
Eller server dem som tilbehør til kød og fisk.
Lidt reven muskat kan røres i stuvningen.
Piskefløde kan erstatte fløden, så kan stuvningen koges lidt
ind, og melmængden nedsættes til det halve.
Se alle de bedste opskrifter med Morkel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------