Forret. Arbejdstid: ½ time. Iblødlægning, morkler: 1 time. Kogetid, selleri: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Morkler på selleribund
1 lille selleri
salt
Panering:
1 æg
3 spsk rasp
Morkelstuvning:
tørrede morkler
1 lille løg
smør
2 spsk hvedemel
1-1½ dl sellerivand
2-2½ dl fløde
salt og hvid peber
1 spsk tør sherry
1 bdt persille
Endvidere: smør til stegning
*
Sådan laves Morkler på selleribund
1. Læg morklerne i blød i koldt vand 1 time.
Kassér vandet og skyl morklerne godt.
2. Skræl sellerien og skær den i 1½ cm tykke skiver.
Kog dem straks møre i letsaltet vand, ca 10 min.
Lad dem dryppe af i en sigte over en skål.
Gem kogevandet.
Morkelstuvning:
3. Skær morklerne i mindre stykker.
Pil løget og hak det fint.
Varm smørret i en gryde og svits løg og morkler.
Drys melet over og lad det opsuges.
Spæd med kogevandet fra sellerien og rør stuvningen jævn.
Hæld fløden i.
4. Smag til med salt, hvid peber og sherry.
Skyl og hak persillen og vend den i.
Panering:
5. Pisk ægget let sammen.
Vend selleriskiverne i æg og rasp.
6. Varm smørret på panden og steg selleriskiverne gyldne.
Anretning:
7. Fordel morkelstuvningen over selleriskiverne, på fad
eller portionstallerken, og server straks.
Tips: Stuvningen kan laves med andre svampe, fx
kantareller eller karljohan.
Se alle de bedste opskrifter med Morkel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------