Små lækre butterdejstærter med dejlig smag af svampe, rød
peberfrugt og masser af ost. Spises med pasta eller en frisk salat til frokost
eller aften.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 25 min. Antal tærter: 6
# Ingredienser
40 g smør
2 knuste hvidløgsfed
500 g champignon i skiver
½ stor finthakket rød peberfrugt
1,6 dl cremefraiche 38%
3 tsk grov sennep
1,2 dl fintreven gruyere- eller cheddarost
6 plader færdiglavet butterdej
1,2 dl fintreven gruyere- eller cheddarost, ekstra
1 let pisket æg
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 210 °C.
Smør to bageplader med et tyndt lag smeltet smør.
Varm smørret i en stor gryde.
Kom hvidløg og champignon i og steg det ved medium varme,
indtil svampene er møre, og væden er fordampet.
Rør i gryden en gang imellem.
Tag gryden af varmen og køl den af. Rør peberfrugt i.
2. Bland cremefraiche, sennep og ost i en lille skål.
Rør det godt sammen.
Skær 12 cirkler med en diameter på 14 cm ud af butterdejen.
Fordel blandingen over seks af cirklerne, indtil 1 cm fra
kanten.
Læg champignonblandingen ovenpå.
3. Drys to teskefulde af den ekstra ost ovenpå hver af de
seks cirkler.
Pensl langs med yderkanten med pisket æg og
læg de resterende 6 dejstykker oven på fyldet.
Luk kanten til med en gaffel. Pensl lågene med æg.
Drys resten af osten ovenpå.
Sæt tærterne på bagepladerne og bag dem i 20 min, eller
indtil de er let brunede og luftige.
Tips:
Det er bedst at servere retten den dag, den tilberedes.
Friskrevet parmesan eller pecorino kan bruges i stedet
for gruyere eller cheddar.
Se alle de bedste opskrifter med champignon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.