Prøv disse lækre Gratinerede kammuslinger, næste gang du
skal forkæle gæster med en lækker forret. De er lette at lave og smager
vidunderligt.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
400 g kogte, rensede
muslinger, evt. fra dåse
1 citron
250 g champignon
3 spsk smør
2 spsk hvedemel
1 dl kogelage fra
muslingerne
1 æggeblomme
2½ dl fløde (13%)
salt og hvid peber
2 dl reven ost
* Tilberedning
1. Dryp lidt
citronsaft på muslingerne.
2. Svits skivede
champignoner i 1 spsk af smørret.
Tag dem op af gryden
og kom resten af smørret i.
Rør melet i og spæd med kogelage fra muslingerne, eller lage fra dåse, hvis der
bruges dåsemuslinger.
3. Pisk æggeblommen
sammen med fløden og hæld det i gryden, mens der piskes.
Bring stuvningen i
nærheden af kogepunktet.
4. Smag til med salt
og hvid peber og kom halvdelen af den revne ost i.
Bland muslinger og
svampe i stuvningen.
5. Fordel stuvningen
i små ovnfaste skåle.
Drys resten af den
revne ost på og gratiner ved 250 °C i få minutter, eller til osten er smeltet
og svagt gylden.
Server en grøn salat
til samt flûtes eller andet hvidt brød.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.