En lækker og pikant
variant af den elskede ostekage som her indeholder hytteost, røget skinke,
urter og hvidløg. Hurtigt let og super lækkert
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 time og 10 min. 1 form, ca. 20 skiver
#Ingredienser
100-150 g røget
flæsk eller skinke
500 g hytteost
1 dl finthakkede
blandede krydderurter,
fx purløg, persille, timian, rosmarin
1 fed hvidløg
½ tsk salt
3 æg
100 g smør eller
margarine
3 spsk polentagryn
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
* Tilberedning
1. Fjern svær og
brusk fra flæsket skær det i små tern.
Steg det sprødt ved
svag varme på en tør pande.
Lad det dryppe af på
køkkenrulle.
2. Lad hytteosten
dryppe af.
Skyl krydderurterne
og ryst dem tørre.
Nip bladene af og
hak eller striml dem fint.
Pil og pres
hvidløget.
Del æggene i blommer
og hvider.
Varm ovnen til 175
°C.
3. Pisk æggeblommer
og fedtstof til en tyk creme.
Tilsæt hytteosten
lidt ad gangen.
Rør flæsketern,
urter, hvidløg og salt i.
4. Bland
polentagryn, kartoffelmel og bagepulver og
rør det i
ostemassen.
Pisk æggehviderne
til fast skum og rør halvdelen i.
Vend forsigtigt resten i.
5. Beklæd en aflang
bageform med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bag ostekagen i en
varm ovn ca. 1 time og 10 min.
Dæk formen med
bagepapir hvis overfladen får for meget farve.
Lad den færdige kage
svale af i formen.
Vend den ud, fjern papiret og skær kagen i ca. 20 skiver.
Tips:
Sådan beklæder du
formen med bagepapir.
Stil formen på et
stykke bagepapir og
tegn en skabelon af
bunden og op ad kanterne.
Klip ud og læg i
formen.
Tegn skabelonen af
og
klip strimler som
dækker de korte sider.
Lad dem gå en smule
under det andet bagepapir.
Pr. skive: Energi:
Kcal 117 = kj 491
Kulhydrat 3 g
Protein 6 g Fedt 9 g (69%) Fibre 1 g
• Vegetabilsk
fedtstof indeholder vigtige umættede fedtsyrer.
• En salat med rå revne
rodfrugter øger fiberindholdet.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.