Her får du lune scones i flere spændende udgaver. Fx
Cheddar-persillescones, Løgscones, Italienske scones eller Scones med ost og fire
krydderier
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 8 min. 4 personer.
# Ingredienser
225 g hvedemel
2½ tsk bagepulver (eller evt 1 spsk gær)
40 g smør
75 g revet ost
1½ dl mælk
salt
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 220 °C.
Hæld melet i en stor skål. Tilsæt bagepulver og 1 nip salt.
Rør det sammen.
Skær smørret i stykker, og bland det i melet med fingrene.
Tilsæt 50 g revet ost.
Hæld mælken i, og rør det forsigtigt sammen til en jævn dej.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse af 2 cm.
Skær runde stykker ud med en kageudstikker eller et glas.
Læg dem på en slip-let bageplade.
Smør oversiden af hver scone med mælk, og
drys med resten af den revne ost.
Bag dem i ovnen i 8 min.
Cheddar-persillescones
Erstat den revne ost med 60 g cheddarstykke, og
tilsæt 1 dl olie, 1 fed knust hvidløg og persille.
Løgscones
Rør 225 g mel og ½ tsk bagepulver, 1 æg, ½ liter mælk,
½ liter cremefraiche, 75 g blødt smør, 100 g mosede løg,
3 spsk honning og ¾ spsk stødt karry sammen.
Italienske scones
Brug revet parmesan, og tilsæt 2 spsk soltørrede tomater i
olie
(drænede og hakkede) eller ristede peberfrugter.
Scones med ost og fire krydderier
Variér med 250 g speltmel, 100 g revet ost,
50 g solsikkefrø og 1 tsk fire
krydderier.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas Drinks Snacks/sødt Forretter Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------