Parisertoast stammer fra Frankrig. Den laves normalt med
skinke og ost. Her får du parisertoast i 5 spændende udgaver. Hvilken synes du
er bedst?
Forberedelse: 15
min. • Tilberedning: 20 min. • 2 personer
# Ingredienser
8 tykke skiver sandwichbrød
125 g blødgjort smør
125 g gruyere ost
4 skiver skinke
* Tilberedning
Rist brødet let i
brødrister.
Smør hver brødskive
på den ene side. Gem en klat smør.
Skær osten i skiver.
Fordel den på 4 af
brødskiverne, og læg 1 skive skinke
foldet i 2 ovenpå.
Slut af med
brødskive til, med den smurte side nedad.
Smelt lidt af det
sidste smør på en stor pande, og
brun 2 toast heri
ca. 5 min på hver side for lav varme.
Tilsæt mere smør
hvis nødvendigt.
Brødet skal være
meget sprødt og brunt, men ikke brændt.
Hold de første
varme, mens du rister de to sidste.
Serveres varme.
Parisertoast med
béchamel
Læg de 4 toaster I et
ovnfast fad, og dæk med 1½ dl béchamelsauce.
Drys med revet gruyère
eller parmesan.
Bag det 20 min i
ovnen ved 150 °C.
Parisertoast med
spejlæg
Steg 4 spejlæg, og
læg et oven på hver toast lige før servereing.
Så kaldes det croque-madame.
Parisertoast med
pølse
Udskift skinken med 8
knækpølser skåret på langs og tværs.
Smør brødet på
indersinen med sennep i stedet for smør.
Salat med
valnøddeolie
Få et mere komplet
måltid med én toast pr. person, ledsaget
af en salat rucola og
cherrytomater.
Krydr salaten med salt
og peber, og dryp med 1-2 spsk valnøddeolie.
INFO: Parisertoast kommer fra Frankrig, hvor den hedder en
croque-monsieur. Den består af ost og skinke mellem to skiver toastbrød og
stegt på pande eller grillet. Den serveres normalt med smeltet comté over. I
Frankrig findes også en croque-madame. Det er en croque-monsieur med et spejlæg
på.
Se alle de bedste
opskrifter med Gris Tilbehør Brød Favoritter til Frokost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------