Lidt krydderier varmer i vinterkulden. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 35 min. Tilberedningstid: 40 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
30 g smør
1 stort hakket løg
6 skiver hakket bacon
6 udbenede kyllingelår, skåret i 2 cm stykker
1 spsk sød paprika
½ tsk cayennepeber
250 g champignonhoveder i skiver
1 l hønsebouillon
6 dl tomatpuré
Dumplings:
5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver (med top)
½ bundt hakket purløg
0,6 dl revet cheddarost
60 g smeltet smør
1,8 dl vand
* Tilberedning
1. Opvarm smørret ved jævn varme i en stor tykbundet gryde.
Tilsæt løg, bacon og kylling og steg det i 8 min, eller
indtil kødet er gennemstegt.
Tilsæt paprika og cayennepeber og fortsæt stegningen i endnu
3 min.
2. Rør champignonerne i og svits dem i 2 min.
Tilsæt suppe og tomatpuré og bring det langsomt i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkoge uden låg i 15 min.
3. Dumplings: Sigt melet ned i en stor skål og rør purløg og
ost i.
Lav en fordybning i midten og hæld smør og vand i.
Rør det til en blød dej med en gaffel.
4. Øs dejklumper til dumplings op i den småkogende suppe.
Læg låg på og lad dem koge hele i endnu 12-15 min, eller
indtil alle dumplings er gennemkogt.
Prøv sammen med:
Hovedret: Grillstegt
snapper med asiatiske nudler
Dessert: Citruscreme med appelsin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.