Den fyldige basilikumsmag går fint til de lækre bønner. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 20 min.
Kuverter: 6-8
# Ingredienser
200 g friske borlottibønner
1 stort bundt basilikum (kun blade)
2 fed knust hvidløg
100 g pinjekerner
2,5 dl revet parmesanost
2,5 dl olie
1 tsk salt eller efter smag
500 g spirella pasta eller pastaskruer
friskkværnet sort peber efter smag
* Tilberedning
1. Hæld bønnerne i en mellemstor gryde og dæk dem med koldt
vand.
Bring det langsomt i kog og lad det småkage i 20 min -
bønnerne skal stadig være dækket af lidt kogevand, når de er færdige.
2. Hæld basilikum, hvidløg, pinjekerner, ost, olie og salt i
en foodprocessor og kør i 1-2 min.
3. Kog pastaen i rigeligt kogende vand, indtil den er mør.
Lad den afdryppe godt og gem 1,2 dl af kogevandet.
Hæld bønner og deres kogevand, pasta og det gemte kogevand
og halvdelen af pestosaucen i en skål. Vend det godt.
4. Portionsanret pastaen og server resten af pestoen for sig,
sammen med peber.
Prøv sammen med:
Hovedret: Krydret
mørbrad med figner
Dessert: Rabarber,
æble og passionsfrugttærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.