Forret Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Ovntid: 15 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Tomater med mozzarella og basilikum
8 modne tomater (ca. 400 g)
150 g mozzarella
10-12 blade frisk basilikum
2 spsk olie
salt og peber
olie eller smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Tomater med mozzarella og basilikum
1. Sæt ovnen på 225 °C.
2. Skyl tomaterne. Befri dem for stilkefæstet og skær dem i
skiver.
Riv osten groft eller skær den i tynde skiver.
Skyl og tør basilikumbladene og klip dem i strimler.
3. Anbring de skivede tomater i bunden af et smurt ovnfast
fad.
Drys med salt, peber og fordel basilikum over.
Læg osten øverst og dryp med olie.
4. Stil fadet midt i den forvarmede ovn og gratiner retten
ca 15 min, til overfladen er let gylden.
Server straks.
Tips: Anvendt som forret serveres godt brød til.
Fx Flûtes med
krydderurter eller Grissini.
Retten egner sig især som tilbehør til stegte kødretter,
specielt lam.
Tomaterne kan også arrangeres på et halv dybt fad, krydres
med salt og peber og dryppes med lidt Fransk dressing, straks
før basilikumbladene lægges over, og nydes kold.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------