Bagværk Hjemmebag Snacks Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 50 min. Bagetid: ca. 10 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer) Antal: 20-25 stk.
# Ingredienser
til Grissini:
375 g hvedemel (ca.
6½ dl)
2 spsk olie
½ tsk sukker
½ tsk salt
15 g gær
*
Sådan laves
Grissini:
1. Kom ⅔ af melet (4 dl) i en skål med 3 dl koldt
vand.
Rør med håndmikser
eller røremaskine ca. 5 min., til dejen er ensartet og smidig.
2. Tilsæt olie, salt
og sukker og rør yderligere et par min.
3. Smuldr gæren i
dejen og rør, til den er opløst.
Tilsæt resten af
melet gradvis og håndælt dejen, til den er smidig og slipper fingre og fad.
Lad dejen hæve
tildækket og lunt i ca. 20 min.
4. Ælt atter dejen
kort og tril den til fingertykke stænger på 25-30 cm's længde.
Læg stængerne på en
meldrysset bageplade og lad dem efterhæve dækket med en omvendt bradepande i ½ time.
Sæt imens ovnen på
250 °C.
5. Bag brødstængerne
på nederste rille i ovnen i 5 min., flyt dem derpå til øverste rille og bag dem
yderligere 3-5 min., til de er gyldne og sprøde.
Lad grissinierne
køle af utildækket på bagerist.
Tips: Grissinier bevarer bedst deres sprødhed,
hvis de opbevares i en kagedåse.
Server grissini som
snacks, som tilbehør til supper eller til parmaskinke og lad dem være en del af
en hors d'oeuvre.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med
Grissini
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------