Culottesteg er
gæstemad, når det er bedst. Her serieret med rosenkål, sprøde skinkestrimler og
parmesan. Hjemmelavet og den absolut bedste opskrift
4 personer. Koge-/stegetid:
ca. 45 min.
# Ingredienser
1 kg culotte (se
tips)
salt og peber
50 g spegeskinke
2 spsk olie
800 g rosenkål
50 g parmesan
(frisk)
1 bdt. persille
Tilbehør: brød og
små, bagte kartofler
* Tilberedning
1. Skyl kødet, og
dup det tørt.
Rids stegen, og gnid
med salt og peber.
Sæt den i ovnen
først i 15 min. ved 250 °C og så i ca 25 min. ved 175 °C, eller til
centrumtemperaturen rammer 60 °C.
Lad gerne stegen
hvile tildækket i 15-20 min, inden du skærer den.
2. Skær skinken i
fine strimler, rist dem sprøde i olien, og læg dem på papir til afdrypning.
Gør rosenkålen i
stand, og kog den i ca 10 min. i saltet vand.
Vend den i olie, og
drys med skinke, parmesan og hakket persille.
Tips: En culotte skal helst ikke veje mere end et
kilo, for så består den også af sejt kød fra yderlåret. Vælg hellere to små end
en stor.
Læs om rosenkål HER
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.