Historien fortæller,
at bøf tatar stammer fra Mongoliet, hvor et nomadefolk, der »levede « deres liv
på hesteryg, hver morgen lagde et stykke kød under sadlen. Om aftenen var kødet
så mørt, at det kunne spises råt.
Vi laver bøf tatar af
mørt, velhængt oksefilet eller inderlår og det hører til en af vore gode delikatesser.
Retten er enkel og let at lave og den kan varieres med forskelligt tilbehør og krydderier.
På billederne
nedenfor vises, hvordan tataren kan varieres med forskelligt tilbehør.
Bøf tatar klassisk (billede
øverst)
Bøf tatar med champignoner og oliven
Bøf tatar med pickles og kogt æg
Bøf tatar med ansjos
Bøf tatar tilberedning
Bøf tatar klassisk
Oksekødet, der skal bruges
til bøf tatar skal være mørt og velhængt og uden sener og hinder.
Helt korrekt skal kødet
skrabes på langs af fibrene, men det kan også hakkes gennem kødmaskinen. Almindeligvis
hakkes kødet, da det er hurtigere end at skrabe kødet.
# Ingredienser:
Beregn 100-125 g kød
pr. person til en stor tatar og ca. 75 g kød til en lille tatar.
Husk at sætte salt og
peberkværn frem, hvis kødet ikke er krydret.
* Tilberedning:
Skrab eller hak kødet
og form det til en rund bøf. Hak overfladen med en kniv. Læg en æggeblomme i en
løgring på midten og garner med rå, hakket løg, hakket rødbede, kapers og reven
peberrod.
Til
toppen
Bøf tatar med champignoner og oliven
Skrab eller hak kødet
og form tataren.
Garner tataren med hakkede,
rå champignoner, skivede oliven, hakket persille og peberfrugter skåret i terninger.
Fyldet kan også blandes
i kødet og tataren serveres med en rå æggeblomme.
Til
toppen
Bøf tatar med pickles og kogt æg
Skrab eller hak kødet
og form tataren.
Anret tataren med syltet
pickles og halve »smilende« æg - æg, der har kogt 5-6 min.
Fyldet kan blandes i
kødet og tataren serveres med en rå æggeblomme i stedet for kogt æg.
Til
toppen
Bøf tatar med ansjos
Skrab eller hak kødet
og form tataren.
Læg en æggeblomme i midten
i en lille fordybning og læg 1-2 ansjosfileter (eller benfri sild) rundt om æggeblommen.
Garner med rå, hakket
løg eller fine porreringe.
Tataren kan yderligere garneres med fintsnittet blegselleri, hakket rødbede og/eller
æble.
Til
toppen
Bøf tatar tilberedning
1. Oksekødet til tatar,
som skal være mørt kan enten skrabes med
en kniv på langs af fibrene eller hakkes gennem kødmaskinen.
2. Kom kødet i en skål
og tilsæt evt. fyld og krydderier.
Fx finthakket løg og
kapers.
Det er dog mest almindeligt
at servere det til.
Kødet kan tilsættes sennep.
3. Del kødet og form
det til runde »bøffer«.
Hak overfladen med en
kniv og lav en lille fordybning til æggeblommen.
Anbring æggeblommen i
en løgring.
Til
toppen
Se også Bøf Tatar med variationer
Se alle de bedste
opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.