Kød i dild var før i
tiden en almindelig ret - praktisk mad som let kan blive til flere måltider.
Resten af bouillonen bliver sammen med grønsager til en herlig suppe. Kød,
sauce og grønt bliver en ragout til kogt ris.
Tid: 2 timer. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kalvekød med
ben, fx ryg eller bov
1½ liter vand
½ spsk salt
10 hvide peberkorn
1 løg i både
2-3 kviste dild
SAUCE:
4 dl kalvebouillon
(fra kogningen)
2 spsk hvedemel
1 spsk smør eller
margarine
1 ½ spsk eddike
1 spsk sukker
½ dl fintklippet
dild
* Fremgangsmåde
1. Puds kødet fri af
fedt og grove hinder.
Stik et kødtermometer
i den tykkeste del af kødet.
2. Bring vandet i
kog i en stor gryde.
Tilsæt salt og peber,
løg og dildkviste. Læg kødet i.
Bring det i kog og
skum suppen.
Lad det koge til midtertemperaturen
er 85 °C.
3. Mål bouillonen op
i en gryde.
Bring den i kog.
Rør melet glat med
lidt koldt vand.
4. Pisk jævningen i
bouillonen.
Tilsæt fedtstoffet
og lad saucen koge 5 min.
5. Smag saucen til
med eddike og sukker. Tilsæt dild.
6. Skær kødet ud og
server det med saucen, kogte kartofler -
og dampede grønsager,
fx bønner, blomkål eller gulerødder.
Tips: Bliver der bouillon tilovers, kan den fryses,
og bruges som udgangspunkt for supper eller saucer.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------