Hed og stærk er
denne ret, som stammer fra Toscana. Hvis du er ræd for det stærke, brug da
mindre chili. Retten hitter! Eddermame nemt og lækkert
Tid: 1 time, heraf
40-45 min i ovnen + 2 timer til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
1 kylling (1 kg)
2 citroner
1 dl olie
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
3 tørrede chilipeber
10 små salvieblade
PYNT:
1 citron
* Fremgangsmåde
1. Klip kyllingen op
langs med rygbenet.
Bred den ud og læg
den på et stort stykke alufolie.
2. Lav en marinade
af citronsaft, olie, salt og sort peber og
meget finthakket
chili uden kerner.
Skær salviebladene i fine strimler, og rør dem i.
3. Pensl kyllingen
med marinaden på alle sider. Hæld resten af marinaden over.
4. Pak folien om
kyllingen og lad den marinere 2 timer.
5. Læg pakken i et
ovnfast fad.
Åbn folien på oversiden, lad den danne en kant rundt om kyllingen.
6. Sæt fadet i en 200
°C varm ovn i 40-45 min eller
til kyllingen er
gennemstegt og sprød.
7. Pynt med
citronskiver.
Server kyllingen
direkte fra fadet med en frisk salat af appelsin, æble og agurk.
Tips: Det er bedst at bruge frisk salvie fra haven
eller urtepotte,
men den kan
erstattes med 1-2 tsk tørret.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller andet
Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------