Prøv denne opskrift på provencalsk fasan med olivensauce. Der
er jagttid på fasaner fra 1. oktober til 31. januar måned. Så hen til
vildthandleren - fasan smager dejligt.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 1½ time. Fryseegnet
# Ingredienser
1 stor fasan (ældre)
2 løg
1 gulerod
2 porrer
2 laurbærblade
6 hele peberkorn
6 hele tørrede
enebær
4 dl bouillon
salt og peber
3 spsk hvedemel
2 dl piskefløde
1 dl hvidvin
12-15 oliven uden
sten
* Tilberedning
1. Del den
istandgjorte fasan i portionsstykker.
Pil løget og del det
i kvarte.
Skær gulerod og
porrer i skiver.
Kom det i en gryde
og tilsæt laurbærblade, hele peberkorn samt enebær.
Hæld bouillonen på
og krydr med salt.
Lad det koge under
låg i 1 time.
2. Rør melet ud i
piskefløden og kom det i gryden sammen med vinen.
Lad det koge igennem
5-6 min. endnu.
Tilsæt du udstenede
oliven og smag retten til med salt og peber.
3. Server kogte
kartofler eller løse ris til.
Server en af vores
salater til.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en
grøn salat HER
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info og Rensning af
fuglevildt