Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 30 min. Kogetid, sauce: 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser til Fasan med rejesauce:
2 små fasaner
4 spsk olie
salt og hvid peber
Sauce:
150 g dybhavsrejer
med skal
75 g smør
1½ dl hvidvin
1 stilk estragon
½ tsk
rosenpaprika
4 dl fløde
Endvidere:
3 peberfrugter (i
forskellige farver)
2-3 spsk olie
*
Sådan laves Fasan med rejesauce:
1. Gør fasanerne i
stand, se Fasan.
Skær lårene af - de
skal ikke bruges i denne ret, brug dem fx til Ballotiner af fjerkræ.
2. Varm olien i en
gryde og brun fasanerne heri. Drys med salt og peber.
Læg de brunede
fasaner i et ovnfast fad.
Steg dem i ca 30 min
i en 220 °C varm ovn.
Lad dem hvile
tildækket en halv snes min.
3. Pil imens rejerne
og gem skallerne.
Sauce:
4. Smelt 25 g af
smørret i gryden og brun rejeskallerne heri.
Tilsæt hvidvinen og
lad det koge ind, til der er ½ dl tilbage.
Tilsæt estragonkvist
og paprika samt fløde.
5. Lad saucen koge i
15 min. Si saucen og varm den atter op.
Pisk resten af
smørret i, lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
6. Befri
peberfrugterne for frøstol og kerner. Skær dem i strimler.
Svits dem let i
olien.
7. Fjern skindet fra
fasanerne og løs n brystkødet fra benet.
Skær brystet i
skiver på langs og anret dem som en smal vifte.
Læg
peberfrugtstykkerne ved og server saucen og flutes til fasanen.
Tips: Rejerne kan bruges i en forret, men de kan
også varmes med i saucen til sidst.
Se alle de bedste opskrifter med Fasan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------