Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 40 min. Bagetid, fjerkrælevermousse: ca 15 min. Kogetid,
sauce: 1 time Stegetid, fasanbryst: ca 15 min. Fasanbryst skal hvile: ca 10 min.
Svær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Fasanbryst med fjerkrælevermousse:
2 små fasaner
50 g smør
salt og peber
Fjerkrælevermousse:
lårene fra fasanerne
100 g fjerkrælever
(fasan- eller kyllingelever)
2 spsk sukker
2 spsk rødvinseddike
1 dl rødvin
2 dl piskefløde
salt og peber
Sauce:
lårben og rygstykker
fra fasanerne
40 g smør
3 skalotteløg
1 l fjerkræbouillon
5 enebær
Endvidere: 40 g smør
Pynt: 1 lille bdt
brøndkarse
Portionsforme
*
Sådan laves Fasanbryst med fjerkrælevermousse:
1. Gør fasanerne i
stand, se Fasan.
2. Del dem i bryst,
lår og rygben.
3. Brun
bryststykkerne i smør på en pande.
Læg dem i et ovnfast
fad og stil det til side.
Fjerkrælevermousse:
4. Skær kødet fra
fasanlårene og hak det sammen med fjerkræleveren gennem kødmaskinen.
5. Smelt og brun
sukkeret i en gryde.
Tilsæt
rødvinseddiken og lad det koge helt ind.
6. Tilsæt rødvinen
og lad også den koge ind. Lad blandingen afkøle.
7. Rør det hakkede
kød og piskefløden i og smag til med salt og peber.
8. Fordel farsen i
4. velsmurte portionsforme.
Bag dem i vandbad i
ovnen ca 15 min ved 180 °C.
Sauce:
9. Brun lårbenene og
rygstykkerne af fasanen i smør i en gryde.
Tilsæt de
grofthakkede skalotteløg og hæld bouillonen over.
Tilsæt enebærrene og
lad saucen koge for svag varme uden låg i 1 time.
10. Si saucen, hæld
3 dl af den i en gryde.
Fasanbryst:
11. Sæt
fasanbryststykkerne i ovnen ca 15 min ved 200 °C.
Tag dem ud og lad
dem hvile ca 10 min under folie og et viskestykke.
Anretning:
12. Hæld skyen fra
fjerkrælevermoussen i saucen og vend de 4 forme ud på et fad.
13. Lad saucen koge
op, tag den fra varmen og pisk 40 g smør i.
Smag saucen til evt.
med lidt salt og peber.
14. Skær
fasanbrystkødet fra benene i skrå skiver.
Læg dem ved siden af
fjerkrælevermoussen og pynt med brøndkarse.
Server saucen og
flutes til.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Fasan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------