Fisk, asparges og
rejer lægges på en risbund og dækkes med flødesauce. En dejlig nem og klassisk fiskeret.
Server med kuvertbrød eller
butterdejssnitter til.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid, i alt: ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
500 g fiskefileter
4 dl løse ris
6 dl fiskebouillon
(evt. af terning)
salt og peber
3 spsk smør
1 citron
2 dl hvidvin
2 spsk hvedemel
2½ dl piskefløde
500 g kogte asparges
(evt. fra dåse)
400 g pillede rejer
* Tilberedning
1. Kog risene i
bouillon 12 min under låg.
Tag gryden fra
varmen og lad dem stå endnu 12 min med låg på.
Rør dem løse med en
gaffel og rør 1 spsk af smørret i.
2. Rul fileterne
sammen fra hale mod hoved.
Drys dem med salt og
peber og kom dem i en gryde.
Hæld citronsaft og hvidvin ved.
Damp dem under låg i 5 min.
3. Smelt resten af
smørret i en lille gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med 1½ dl af
kogelagen fra fisken samt piskefløden.
Lad det koge sammen få minutter.
Smag til med salt og peber.
4. Varm asparges og
rejer i saucen.
Anret risene i et
halvdybt fad.
Læg fiskerullerne herpå og hæld saucen over.
Server retten med
kuvertbrød eller butterdejssnitter til.