Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Kogetid, lage: ca 15 min. Dampning: ca 5 min. Let at lave.
Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4
personer)
# Ingredienser
til Fiskefileter, dampede:
600-800 g
fiskefileter (fx rødspætte, torsk, pighvar, rødtunge eller andet)
Kogelage:
ca. 2 dl vand
½ gulerod
1 skalotteløg
1 kvist persille
¼ laurbærblad
3 hele peberkorn
salt
Fiskegryde med rist
eller gryde med grønsagsrist
*
Sådan laves Fiskefileter,
dampede:
Kogelage:
1. Skræl gulerod og
løg og skær dem i skiver.
Kom samtlige
ingredienser til lagen i en gryde og bring den i kog.
Lad lagen koge ca 10
min. under låg.
2. Skyl fisken kort
i koldt vand og tør den.
3. Anbring
fiskefileterne på risten over lagen, læg tætsluttende låg på og damp dem, til
de er hvide i kødet og faste at føle på.
Beregn ca 4 min.,
hvis der benyttes fileter fra rødtunge eller rødspætte, og ca 7 min, hvis der
anvendes torsk eller pighvar.
Tips: Tør hvidvin kan erstatte halvdelen af vandet
i kogelagen.
Fiskefileter,
ovndampede:
Læg fileterne på
smørsmurt alufolie, dryp med lidt citronsaft eller hvid vineddike og drys med
friskhakkede krydderurter. Estragon og dild klæ'r fisk specielt godt.
Saml folien tæt om
fisken, så kraften bliver i pakken og kom den i en 225 °C varm ovn i ca 10 min.
Se flere
opskrifter med Fiskefilet
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------