Her finder du en lækker opskrift på rødspætte og rejer. Gå
på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Retten er et kæmpe hit ✅
Alle retter med
husblas kan med fordel tilberedes dagen før serveringen.
Serveres anretningen her som forret er der rigeligt til 10 personer, hvis den
beregnes til hovedret er der til 5-6 personer. Tilberedningstid: 40-45 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
10-12 små
rødspættefileter
8 dl fiskebouillon
(opskrift nedenfor)
400 g pillede rejer
2 hårdkogte æg
1 bdt dild
aspic (gelé) se
nedenfor
* Tilberedning
1. Rul fileterne
sammen fra hale mod hoved.
Kog dem i en portion
fiskebouillon 4-5 min.
Tag dem op og si
bouillonen.
Opløs den udblødte
husblas heri.
2. Gå frem som
anvist ved de små fotos.
Begynd med halve,
hårdkogte æg, så rejerne og til sidst fiskerullerne.
Hæld den afsvalede
fiskelage på og lad det stivne natten over.
3. Vend anretningen
ud på et serveringsfad og pynt med citronbåde.
Server kuvertbrød
eller flutes til sammen med en kold sauce.
Rør 100 g mayonnaise
sammen med 2 dl cremefraiche samt saften fra 1 citron.
Smag til med salt,
peber og 4-5 spsk fintklippede krydderurter, fx persille og dild.
Server saucen til.
Fiskebouillon: Kom
fiskehoved og skrog fra en torsk i en gryde med 1 gulerod, 1 løg, ½ citron i
skiver, 2 laurbærblade, 2 persillekviste, 2 tsk salt, 1 tsk hvide peberkorn.
Hæld 1 liter vand
på.
Lad det koge ved
svag varme under låg i 15 min.
Hæld bouillonen
gennem vat lagt i en sigte - det fjerner urenheder.
8 dl fiskebouillon
af terning kan bruges i stedet og/eller halvdelen kan erstattes af hvidvin.
Læg 10 blade husblas
i koldt vand i 10 min.
Knug husblassen fri
for vand og opløs den i den varme fiskebouillon.
Lad geleen svale
lidt og hæld derefter et tyndt lag i en rund form eller skål.
Brug evt.
springform.
Se alle opskrifter på rejer HER
✅ Her er kogebogen med nemme madopskrifter, grill, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.