Aftensmad Hovedret. Arbejdstid:
30 min. Kogetid, fisk: ca 5 min. Kogetid, sauce: 10 min. Middelsvær at lave.
Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. (4
personer)
# Ingredienser
til Fiskefrikassé i rieslingsauce:
ca. 700 g blandede
fiskefileter (af fx helleflynder, pighvar, rødtunge eller rødspætte)
salt
8 jomfruhummere
(friske eller frosne)
250 g broccoli
Kogelage:
2 dl riesling
1 lille løg
1 stilk timian
½ tsk salt
4 hvide peberkorn
Sauce:
1½ dl fiskefond
eller fiskebouillon
20 g hvedemel (2
spsk)
50 g smør
2 æggeblommer
½ dl piskefløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Fiskefrikassé
i rieslingsauce:
1. Drys fileterne
med lidt salt.
2. Skyl broccolien
og skær det nederste tykke af stilkene.
Pil løget og hak det
groft.
3. Kom det hakkede
løg i en sauterpande eller i en bred bundet gryde sammen med vin, timian, salt
og peberkorn.
Kog lagen 10 min.
under låg.
Si den og hæld den
tilbage i panden (gryden).
4. Skær
fiskefileterne i brede strimler.
Læg rødtunge- eller
rødspættefileter dobbelt.
Bring lagen i kog og
kog fileterne 4-5 min. ved svag varme.
Pighvar og
helleflynder skal i først.
Vent 1-2 min. med
spætte- eller tungefileter, de er hurtigere færdige.
5. Pisk fiskefond
(-bouillon) og mel sammen i en gryde til saucen.
Si kogelagen fra
fisken i, men lad fisken blive i panden/gryden, så den holder sig varm.
Varm saucen op under
omrøring og lad den småkoge et par min.
Pisk smørret i lidt
ad gangen.
6. Pisk æggeblommer
og fløde sammen i en skål.
Tag saucen fra
varmen og lad den gå helt af kog, før den legeres med æggeblomme-flødeblandingen.
Ellers skiller den.
Smag til med salt og
peber og hold saucen varm, eventuelt over vandbad eller for meget svag varme.
7. Kog
jomfruhummerne 6 min. i letsaltet vand og pil halerne ud.
Rå frosne (optøede)
skal koge lige så længe.
8. Kog broccolien
3-4 min. i letsaltet vand, den skal bevare et let bid.
9. Tag fisken
forsigtigt op og anbring den i et halvdybt, varmt fad.
Hæld saucen over og
fordel jomfruhummerhaler og broccoli over retten.
Server straks.
Tips: Små, dilddryssede pillekartofler klæ'r
retten her.
Men også Flûte
eller Butterdejssnitter ledsager på bedste måde.
Jomfruhummerhalerne
kan erstattes med rejer.
Retten kan laves
færdig i god tid og anrettes i et ovnfast fad. Læg et stykke alufolie over fadet
og sæt det i ovnen i ca 15 min. ved 175 °C. Anbring først jomfruhummerhaler og
broccoli, når retten er varmet, ellers kan hummerhalerne blive seje og
broccolien kedelig.
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------