Her finder du en lækker opskrift på torsk eller rødspætte.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Retten er et kæmpe hit ✅
Alle retter med
husblas kan med fordel tilberedes dagen før serveringen.
Serveres anretningen her som forret er der rigeligt til 10 personer, hvis den
beregnes til hovedret er der til 5-6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time.
Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1-1¼ kg torsk,
kuller eller rødspætte
8 dl fiskebouillon
(se nedenfor).
2-3 kogte gulerødder
vineddike
1 bdt dild
¾-1 liter aspic (gelé)
se opskrift nedenfor.
* Tilberedning
1. Kog fisken i
fiskebouillon/kogelage.
Lad den blive kold i
lagen og pil den derefter i mindre stykker.
Skær gulerødderne i skiver.
2. Si fiskelagen og
smag den til med lidt vineddike.
Opløs husblassen i
den koghede lage, som vist på de små fotos.
3. Læg fiskestykker,
gulerodsskiver og dildkviste i en skyllet randform.
Hæld den afsvalede
lage over og lad den stivne 5-6 timer, eller til næste dag.
4. Dyp randformen
ganske' kort i koghedt vand og vend randen ud på serveringsfadet.
Garner med
citronbåde, persille- og dildkviste.
Server groft brød og smør til.
Fiskebouillon: Kom
fiskehoved og skrog fra en torsk i en gryde med 1 gulerod, 1 løg, ½ citron i
skiver, 2 laurbærblade, 2 persillekviste, 2 tsk salt, 1 tsk hvide peberkorn.
Hæld 1 liter vand
på.
Lad det koge ved
svag varme under låg i 15 min.
Hæld bouillonen
gennem vat lagt i en sigte - det fjerner urenheder.
8 dl fiskebouillon
af terning kan bruges i stedet og/eller halvdelen kan erstattes af hvidvin.
Læg 10 blade husblas
i koldt vand i 10 min.
Knug husblassen fri
for vand og opløs den i den varme fiskebouillon.
Lad geleen svale
lidt og hæld derefter et tyndt lag i en rund form eller skål.
Brug evt.
springform.
Se alle opskrifter
på fisk HER