Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid, sauce: 2-3 min. Kogetid, spinat: 2-3 min. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Fiskegratin Florentine:
500 g fiskefileter
(rødspætte, kuller, torsk, søtunge, rødtunge)
700-800 g frisk
spinat (eller 400 g dybfrossen helbladet)
75 g pillede rejer
(evt. dybfrosne)
1 spsk citronsaft
salt og peber
Ostesauce:
30 g smør (ca. 2 spsk)
30 g hvedemel (ca. 3
spsk)
3 dl mælk
1 dl fløde
2 æggeblommer
100 g reven gruyere
eller emmentaler
salt og peber
Endvidere: smør til
formen
1-2 spsk usødet rasp
ovnfast fad
*
Sådan laves Fiskegratin
Florentine:
Ostesauce:
1. Smelt smørret i
en tykbundet gryde, tilsæt melet under omrøring og spæd derefter med mælk og
fløde.
Rør saucen glat og
lad den koge nogle få min.
2. Tag saucen fra
varmen lad den gå af kog, rør æggeblommerne og den revne ost i.
Smag til med salt og
peber.
3. Skyl spinat
bladene godt i koldt vand. Rib dem for rod og grove stilke.
Damp bladene under
låg med det vand, der hænger ved, til de er faldet sammen.
Spul dem herefter
koldt i en sigte. Sådan bevarer de farve og smag bedst.
Dybfrossen spinat
skal blot tø igennem.
4. Læg spinaten i
bunden af et smørsmurt ovnfast fad.
Anbring
fiskefileterne oven på spinaten, dryp med citronsaft og krydr med salt og
peber.
Fordel rejerne herpå
og hæld til sidst ostesaucen over, så fisk og spinat er helt dækket.
Drys med rasp og sæt
fadet i ovnen ved 200 °C i ca 20 min, til overfladen er smukt gylden.
Server retten
direkte fra ovnen med flutes og eventuelt en frisk tomatsalat til.
Tips: Dybfrosne fiskefileter kan ligeledes
benyttes til retten, blot de tøs op forinden.
Rejerne kan udelades.
Florentine (gastronomi) – er en gastronomisk betegnelse for
"med spinat"
Florentine er også et pigenavn og navnet på en dansk nøgenmodel
malet af blandt andre Eckersberg.
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------