Her får du fiskegratin i 5 spændende udgaver. En enkel og
sund ret med fisk, men også med fennikel, spinat samt torsk eller rødtunge.
Alle opskrifter er her.
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 50 min. 4 personer.
# Ingredienser
250 g makaroni
½ liter mælk
600 g frossen torsk
eller anden hvidfisk
500 g frossen spinat
10 g smør
1 tsk hvedemel
100 g revet gruyère ost
1 nip friskrevet
muskat
1 spsk olie
salt og peber
* Tilberedning
Kog makaronien al
dente efter anvisningerne på emballagen.
Opvarm mælken i en
stor sauterpande.
Tilsæt torsken, og
varm den igennem efter anvisningerne på emballagen.
Dryp fisken af, del
den i flager. Sæt mælken til side.
Tilbered spinaten
efter anvisningerne på emballagen.
Forvarm ovnen til
180 °C.
Ostesauce: Smelt
smørret i en tykbundet gryde, og rør melet i.
Varm det igennem.
Tilsæt mælken
gradvist, og pisk det tykt og ensartet.
Tag gryden fra
varmen, og rør halvdelen af osten i.
Krydr med salt,
peber og muskat.
Bland pastaen med
torsk, spinat og sauce.
Kom blandingen i et
smurt, ovnfast fad.
Drys med resten af
den revne ost.
Giv det 40 min. i
den forvarmede ovn. Server straks.
Torske-spinatgratin
Udskift makaronien
med 100 g ris.
Brug gerne
basmatiris, eller et mix af tre slags ris.
Torske-spinatgratin
med gedeost
Udskift den revne gruyère
med samme mængde smuldret gedeost (½-1 rulle)
Rødtunge-spinatgratin
Udskift torsken med
samme mængde frisk, rødtunge, dampet i lidt vand.
Torske-spinatgratin
med fennikel
Udskift spinaten med
1 fennikel skåret i tynde skiver og dampet 10-12 min.
Se alle de bedste
opskrifter med Gratin Fisk Grønt Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------