Giv den klassiske frikadelle
et pift med persille. Retten bliver et kæmpe hit. Vores opskrift er nem og giver dejlige
"grønne" deller, som børnene vil elske
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 25 min.
# Ingredienser
500 g hakket kalv og
flæsk
1½ tsk salt
1 dl persille
(hakket)
evt. 1 tsk rød chili (finthakket), måske ikke til børnene
1 spsk løg (revet)
2 dl mælk
3 spsk hvedemel
1 æg
peber
smør og olie (til
stegning)
Tilbehør: blandet
salat og ovnstegte kartoffelbåde
* Tilberedning
1. Rør kødet med
salt.
Rør herefter
persille, evt. chili, løg, mælk, hvedemel, æg, og peber i.
Form farsen til ca
16·20 frikadeller med en spiseske.
2. Varm smør og olie
op, til smørret er bruset af.
Brun frikadellerne
ca 2 min på hver side, ca 4 min i alt.
Skru ned til middel varme.
Vend og steg frikadellerne ca 4 min på hver side, ca 8 min i alt, til de er
gennemstegte.
Tips: Du kan røre en kold sauce af 2 dl
cremefraiche (6%), 2 tsk revet løg, 1 spsk ketchup, ¼ tsk paprika, salt og
peber.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.