Frikadeller er også
lækkert til frokost med godt brød og rødbeder. Derfor får du også den bedste opskrift på
hjemmesyltede rødbeder og et rigtig godt rugbrød.
20 stk.
# Ingredienser
Fars til
frikadeller:
500 g hakket kalv og
flæsk (højst 12 g fedt pr. 100 g)
1 stort, finthakket
løg (100 g)
1 tsk salt
1 knsp stødt peber
2 æg
2 dl havregryn
2 dl skummet-, mini-
eller letmælk
1 spsk rapsolie til
stegning
2 tykke skiver Rugbrød - godt brød (se opskrift)
Masser af rødbeder
(100 g)
Syltede rødbeder:
1 kg rødbeder
1 tsk salt
Lage:
3 dl eddike
200 g sukker
5 sorte peberkorn
1 laurbærblad
Evt. 3 nelliker
* Tilberedning
Frikadeller:
Rør alle ingredienserne
til farsen godt sammen.
Varm olie op på en
pande.
Form med en spiseske
farsen til 20 frikadeller og steg dem på panden i ca 8 min på hver side.
Rødbeder:
Kog rødbederne i
vand tilsat 1 tsk salt.
Rødbederne er møre
efter ½-1 time alt efter tykkelse.
De er møre, når man
kan stikke i dem med en kniv, uden at de yder modstand."
Hæld det kogende
vand fra og overhæld rødbederne med koldt vand.
Når de er kølet af,
"vrides" skindet af.
Skær rødbederne i ½
cm tykke skiver.
Bland ingredienserne
til lagen og lad den koge op.
Læg rødbederne i
skoldede sylteglas og hæld den varme lage over, så den dækker.
Sæt låg på glassene
og lad dem køle af.
Opbevar de syltede
rødbeder i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst 6 mdr.
Tips: Du kan skylle sylteglassene i Atamon og
tilsætte lidt Atamon til lagen efter anvisning på flasken. På den måde kan
rødbederne holde sig endnu længere, men de skal stadigvæk opbevares i køleskab.
Frikadeller:
Energi pr. person:
1700 kJ (400 kcal)
Energifordeling: Protein: 10 % (10 g) Kulhydrat: 84 % (85 g) Fedt: 6 % (3 g)
Vil du tabe dig, kan
du spise: To tykke skiver rugbrød, to frikadeller og alle de syltede rødbeder,
du har lyst til.
Rødbeder:
Energi pr. 100 g:
270 kj (65 kcal)
Energifordeling: Protein: 6 % (1 g) Kulhydrat: 90 % (14 g) Fedt: 4 % (under 1
g)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.