Indbagt vildt - Der
kan både bruges mørdej og butterdej til indbagt vildt. Det nemmeste er at købe
butterdej frossen, men ikke så godt.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer.
# Ingredienser
1 udbenet dyrebov på
ca 1 kg
salt og peber
1 tsk knust enebær
50 g smør
2 spsk olie
1-2 dl bouillon
eller rødvin
Dej:
15 g gær
2 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olie
125 g (2½ dl) rugmel
175 g (3 dl) hvedemel
1 æg til pensling
* Tilberedning
1. Gnid dyreboven
med salt, peber og enebær.
Brun den på alle
sider i smør og olie i en stegegryde.
Hæld lidt bouillon
eller rødvin ved og steg i 40 min.
2. Til dejen opløses
gæren i lunkent vand.
Tilsæt salt, olie,
rugmel og hvedemel.
Ælt dejen sammen og
lad den hæve en halv time.
3. Slå dejen sammen
og rul den ud til en plade, der er stor nok til at nå rundt om kødet.
Pak kødet ind heri
og smør dejkanten med det sammenpiskede æg.
4. Bag »pakken« med
sammenføjningen nedad i ovnen ved 200 °C 30-40 min.
Serveres med
kryddersmør og salat samt ristede svampe.
Server en af vores
salater til.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en
grøn salat HER
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info