Kalkunkød er magert,
drøjt og nemt at tilberede. En let sauce med citrussmag passer fint til.
Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: 50 min, heraf 35 min i ovnen. Retten er
fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
750 g kalkunbryst
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk smør eller
margarine
75 g hasselnødder
SAUCE:
saft og skal af 1
appelsin
saft og skal af 1 citron
3 dl kraftig
bouillon (vand + terning)
2 tsk Maizena
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Del kalkunbrystet
i 4 stykker.
Drys med salt og peber.
2. Smelt fedtstoffet
i det ovnfaste fad, kødet skal steges i.
Vend kødet i det
smeltede fedtstof.
3. Hak nødderne
groft og drys dem over kødet i fadet.
4. Sæt fadet i en 200
°C varm ovn i 35 min.
5. Riv skallen af
halvdelen af frugterne.
Skær resten af
skallerne i meget fine strimler.
Pres saften ud til
saucen.
6. Pisk alle
ingredienserne til saucen sammen. Bring
det i kog.
Smag evt. til med
salt og peber.
7. Server saucen lun
til kødet.
Løse ris og en salat med endive og appelsin er godt tilbehør.
Tips: Kød og sauce kan fryses ned i portionsforme
sammen med risene.
Brug dem som nemme
frokostretter.
De kan hurtigt varmes i mikroovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun, Kylling eller andet
Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------