Et herligt måltid fra det spanske køkken. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 40 min.
Kuverter: 4-6
# Ingredienser
1 spsk olie
4 udbenede kyllingelår, skåret i fire stykker
1 stor, rød hakket peberfrugt
1 spsk hakket frisk persille
400-500 g blandet fisk og skaldyr
5 dl langkornede ris
1 spsk ekstra olie
2 fed knust hvidløg
1 mellemstort løg, skivet fra top til bund
½ tsk stødt gurkemeje
1 l hønsebouillon
2,5 dl frosne ærter
125 g salami, skåret i tynde strimler
* Tilberedning
1. Opvarm olien i en tykpandet gryde eller wok.
Tilsæt kødet og svits det ved jævn varme i 2-3 min på hver
side, indtil det er gyldent.
Tag det op og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Tilsæt peberfrugt, persille og fisk og skaldyr i gryden og
rør i det i 1 min ved jævn til høj varme.
Fjern blandingen fra gryden og stil det til side.
2. Udblød risene i koldt vand i 10 min og lad dem dryppe af.
Skyl dem igen under rindende koldt vand og lad dem dryppe
af.
3. Opvarm den ekstra olie i gryden. Tilsæt hvidløg og løg.
Kog dem ved jævn varme i 1 min.
Tilsæt ris og rør godt i det - sørg for at de enkelte
riskorn er dækket af olie.
4. Rør gurkemeje og bouillon i.
Bring det langsomt i kog under låg og rør en enkelt gang i
det.
Læg kødet oven på risene og kog det under låg ved lav varme
i 10 min.
5. Tilsæt peberfrugt, fisk og skaldyr, ærter og salami og
kog det under låg ved lav varme i 8- 10 min, eller indtil al væden er kogt ind.
6. Tag det af varmen og lad det stå under låg i 5 min, eller
indtil al væden er helt absorberet, eller risene er møre.
Skil risene med en gaffel. Server paellaen straks.
Prøv sammen med:
Forret: Champignoner med
avocadofyld
Dessert: Yoghurtfromage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.