Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 20 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vagtler med druer
8 vagtler
salt og peber
50 g smør
2 dl bouillon eller vand
Sauce:
100 g grønne vindruer
1½ dl piskefløde
evt. lidt maizenamel
*
Sådan laves Vagtler med druer
1. Gå vagtlerne efter for halsårer og fjerposer.
Gnid dem med salt og peber.
2. Smelt smørret gyldent i en tykbundet gryde og brun
vagtlerne på alle sider.
3. Hæld bouillon eller vand ved. Lad vagtlerne snurre under
låg og ved svag varme ca 15 min.
Vend dem, når halvdelen af stegetiden er gået.
Tag dem op og hold dem varme tildækket med alufolie og
viskestykke.
Sauce:
4. Skyl vindruerne, del dem en gang og befri dem for kerner.
5. Hæld fløden i gryden og lad saucen koge lidt ind.
Tilsæt vindruerne og lad dem koge med ca 1 minut.
Jævn evt. saucen med lidt maizenamel rørt ud i koldt vand.
Smag til med salt og peber.
Anretning:
Læg vagtlerne i et varmt, halvdybt fad, hæld lidt sauce over
og server resten til.
Server små pillekartofler eller Kartofler, råstegte,
Flûtes
og en god tæt salat til.
Tips: Vagtlerne kan fyldes med druer:
Skær druerne igennem, fjern kernerne og vend de halve druer
i smør på panden, før de fyldes i vagtlerne.
Rå druer når ikke at blive varme/færdige på den korte
stegetid.
Lidt hakkede estragon blade kan blandes med druerne.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------