Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Stegetid: 1-1½ time. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Vildand, grydestegt
2 vildænder (gråænder à ca 1 kg)
salt og peber
50 g smør til stegning
Sauce:
3 dl fløde, gerne halvt (vildt) bouillon
1 spsk hvedemel
rønnebær- eller ribsgelé
*
Sådan laves Vildand, grydestegt
1. Gå vildænderne efter for rester af indmad og fjerposer.
Gnid ænderne fri for dun med et fugtigt klæde. Tør dem.
Drys de istandgjorte ænder ind- og udvendigt med salt og
peber.
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun vildænderne på
alle sider.
Hæld halvdelen af fløden (bouillonen) ved, læg låg på gryden
og lad ænderne stege møre ved svag varme, 1-1½ time under låg, afhængigt af
ændernes alder.
Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået.
Når lårene løsner let, er vildænderne færdige.
3. Tag vildænderne op og hold dem varme under alufolie
og/eller i en lun ovn.
Sauce:
4. Skum stegeskyen for fedt.
Kom resten af fløden (bouillonen) i gryden og kog det sammen
med stegeskyen nogle min.
Si skyen og kom den tilbage i gryden.
Rør melet glat med lidt koldt vand og pisk denne jævning i
den kogende stegesky.
Lad saucen koge godt igennem ved svag varme et par min.
Smag til med salt, peber og gelé.
5. Server ænderne i halve eller kvarte.
Hæld gerne lidt sauce over hvert stykke inden servering og server
resten til.
Tips: Server små, kogte kartofler til.
Kantareller,
ristede, Champignon,
smørsauterede og Rødbedesalat,
varm er ligeledes godt tilbehør.
Vildand stegt i ovn:
Gnid de istandgjorte ænder ud- og indvendigt med salt og
peber og læg dem på risten over bradepanden med brystet nedad.
Sæt dem i en godt varm ovn, 225 °C, i 20-25 min, vend dem og
giv dem lige så længe på den anden side.
Lad dem hvile tildækket på et varmt fad i 15 min, evt. i en
lun ovn.
Gamle vildænder egner sig ikke til stegning.
Har du ovngrill, kan ænderne sættes på spiddet i forlængelse
af hinanden og grilles 35-40 min. på roterende spid, ikke alt for tæt på
grillelementet.
Lad dem hvile løst tildækket på et varmt fad i 10-15 min.
Efterhviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.
Gamle vildænder egner sig ikke til grill.
Se de bedste opskrifter med
Vildand
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------