Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Marinering: 12-24 timer. Kogetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Vildsvineragout
750 g skært vildsvinekød af nakke eller bov
Marinade:
1 gulerod
1 løg
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 lille bdt persille
5-6 hele hvide peberkorn
4½ dl (tør) hvidvin
½ dl hvidvinseddike
Sauce:
8 skalotteløg
25 g smør
20 g hvedemel (2 spsk)
2 dl marinade
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
salt og peber
250 g champignon
25 g smør
*
Sådan laves Vildsvineragout
1. Skær kødet i mundrette stykker.
Marinade:
2. Skræl og skiv guleroden. Pil løget og del det et par
gange.
3. Læg grønsagerne i en skål sammen med laurbærblad,
timiankvist, persille og peberkorn.
Læg kødet i skålen og hæld hvidvin og hvidvinseddike over.
Stil kødet køligt og lad det marinere mindst 12 timer, gerne
til næste dag.
Vend i det et par gange under marineringen. (brug evt en
stegepose).
4. Tag kødet op af marinaden og tør det.
Si marinaden og stil den til side.
Ragout:
5. Pil skalotteløgene og hak dem groft.
6. Varm smørret i en gryde og svits de hakkede løg klare.
Brun herefter kødstykkerne godt på alle sider.
7. Drys melet over og rør godt i gryden, til det er ensartet
brunt.
8. Tilsæt 2 dl af den siede marinade samt bouillonen.
Smag til med salt og peber.
Lad retten koge ved svag varme under låg, til kødet er mørt,
ca 45 min.
9. Skær rodskiven af svampene og skyl dem kort og koldt.
Tør dem straks og skær dem i skiver.
Varm smørret på panden og svits champignonskiverne gyldne.
Tag dem fra varmen.
10. Rør fløden i ragouten, lidt ad gangen, når kødet er
mørt.
Det er ikke sikkert, at al fløden skal i.
Saucen skal være pænt brun og smage kraftigt.
Kog ragouten igennem og smag endeligt til med salt og peber.
Anret retten i et ragoutfad og fordel svampene herover.
Læg låg på, så ragouten holder sig dampende varm.
Tips: Kartofler, ris eller Pasta, hjemmelavet kan
serveres til.
Eller Kartoffelmos,
Urtefarserede
kartofler eller Kartoffel-selleripuré.
Hvis kødet købes med ben ved, skal benet koge med i gryden,
det giver meget ekstra kraft.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se udskæring
af vildsvin
Se alle de bedste opskrifter med Vildsvin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------