Dessert. Arbejdstid: 1½ time Kogetid: 10 min. Skal trække: 1
døgn. Middelsvær at lave. Pris: Mellem (4-6 personer)
# Ingredienser til Ananas,
chokoladeovertrukket:
1 ds ananas i sukkerlage (1 kg)
200 g sukker
200 g overtrækschokolade
* Sådan laves Ananas,
chokoladeovertrukket:
1. Kog ananasskiverne med lage og sukker i en gryde i 10 min.
2. Tag gryden fra varmen og lad ananassen trække i lagen 1
døgn.
3. Skær ananassen i mindre stykker og læg stykkerne i en
sigte til afdrypning.
De skal blive helt tørre, ellers binder chokoladen ikke.
Tør dem eventuelt let i klæde eller køkkenrulle før
overtrækningen.
4. Bræk chokoladen i små stykker og kom dem i en skål.
Smelt chokoladen med forsigtighed, dvs. ved svag varme,
gerne over varmt vandbad.
Chokoladen skal være håndvarm.
5. Lad chokoladen svale, til den begynder at stivne i kanten
og smelt den så forsigtigt på ny.
6. Vend de helt tørre ananasstykker i chokoladen med to
skeer.
Sæt stykkerne til afkøling på alufolie, til chokoladen er
stivnet.
Tips: Vær forsigtig med vandbadet: hvis vand eller
damp slår ned i chokoladen, kan den smuldre og blive grå. Vandet skal helst
holdes lige under 50 °C.
God chokolade kendes på et højt indhold af kakao. Læs
deklarationen. Indholdet skal være omkring 50%.
Se de bedste opskrifter med
Ananas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------