Bagværk Dessert. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile: 30 minutter. Bagetid: 30-35 min. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Apfelstrudel:
Dej:
hvedemel (ca. )
½ æg
1 spsk smeltet smør
¼ tsk eddike
¾ dl vand
½ tsk salt
Endvidere:
smeltet smør til pensling
¾ dl fint sigtet hvederasp
Fyld:
6 æbler
rosiner ()
mandler ()
sukker (ca. 1¼ dl)
reven skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk stødt kanel
* Sådan laves Apfelstrudel:
1. Pisk vand, æg, eddike og 1 spsk smeltet smør sammen i en
skål.
Kom hvedemel og salt i og ælt dejen godt igennem, til den er
meget smidig.
Form den til en kugle og lad den hvile koldt ca. ½ time.
2. Skold, smut og hak mandlerne groft.
Skræl æblerne og skær dem i smalle både.
Bland æble bådene med rosiner, sukker, citronskal, kanel og
3/4 af mandlerne.
3. Læg et klæde på køkkenbordet og rul dejen papirtyndt ud.
Den skal dels rulles, dels trækkes ud med hænderne.
Stræb efter et mål, der hedder 60 x .
Skær eventuelle tykke kanter fra.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Pensl dejen med smeltet smør og drys med rasp.
5. Læg fyldet i en stribe langs den korte side af dejen, men
sådan, at ca
er fri i hver ende.
6. Rul dejen sammen ved hjælp af klædet.
Tryk den fast op om enderne, så fyldet ikke løber ud.
7. Flyt strudlen forsigtigt over på en smurt bageplade eller
på en plade beklædt med bagepapir.
8. Pensl strudlen med smør, drys med rasp og de resterende
grofthakkede mandler og bag den først 10 min ved 225 °C og herefter ca 20 min
ved 200 °C, til den er lysebrun.
Tips: Apfelstrudel er bedst lun, gerne med koldt
flødeskum til.
Brug en stor skarp kniv ved udskæring, det er en skør sag.
Det kræver øvelse at rulle og trække dejen ud, men selv et
næsten godt resultat er ulejligheden værd.
En trænet strudelbager klasker dejen mod bagepladen under
æltningen, det siges at give et bedre resultat. Du har jo lov at prøve.
Kan fryses; holdbarhed: 3-6 måneder.
Se de bedste opskrifter med
æbler
INFO: Strudel er en tysk type wienerbrød med fyld,
der normalt er sødt. Strudel blev populært i 1700-tallet under det habsburgske
monarki og i det østeuropæiske køkken. De ældste opskrifter stammer fra 1696 i
den håndskrevne kogebog på Wienbibliothek im Rathaus. Wienerbrødet stammer fra
mellemøstlige kage.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------