Logo

Appelsin-kaffecreme - Bare bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsin-kaffecreme - Bare bedst 

 
Her får du dessert i flere spændende udgaver. En appelsin-kaffecreme, appelsin-bergamotcreme, chokoladecreme og citroncreme. Det er de perfekte desserter året rundt.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 25 min. 4 personer

 
# Ingredienser
Appelsincreme:
7 appelsiner
100 g melis
40 g smør
2 æg og 2 æggeblommer
1 dl piskefløde

 
Kaffecreme:
2½ dl mælk
1 spsk stødt kaffe eller pulverkaffe
2 æggeblommer
50 g melis
1 spsk kakao, til pynt

 
* Tilberedning
Appelsincreme: Pres 5 af appelsinerne i en stor skål.
Pisk saften med sukker, blødgjort smør, æg, æggeblommer og fløde.
Hæld blandingen i en tykbundet gryde, og lad det tykne
for lav varme 15 min under stadig omrøring. Køl af.

 
Skræl de 2 sidste appelsiner.
Skær lidt fra til pynt, og del frugten i både med mindst mulige
hvide hinder på.
Fordel dem i 4 dessertglas eller -skåle, og dæk med appelsincreme.
Afkøl desserterne i køleskab 3 timer.

 
Kaffecreme: Bring mælken til kogepunktet i en gryde, og
sluk for varmen. Tilsæt kaffe, dæk til, og lad det trække 1 time.

 
Rør æggeblommerne med sukkeret 10 min.
Si mælken over i æggesnapsen.
Hæld blandingen i en gryde, og giv det 10 min for lav varme
under konstant omrøring.
Køl cremen helt af, og hæld den oven i appelsincremen.
Drys med kakao og pynt med fintskårne appelsinskiver før servering.

 
Hurtig appelsin-kaffecreme
Pisk 2½ dl varmt vand med 225 g sukker, 1 tsk pulverkaffe,
revet skal af 1 appelsin og 4 dl usødet, kondenseret mælk.
Serveres iskoldt.

 
Appelsin-bergamotcreme
Rør 3 æg, 3 dl appelsinsaft og 75 g sukker.
Bag cremen i ovnfaste portionsforme i vandbad 40 min ved 180 °C.
Dryp med smeltet chokolade til3 dråber bergamotessens.

 
Appelsin-chokoladecreme
Bland 1 dl mælk med 1 spsk majsstivelse, 3 spsk sukker og 2 dl appelsinsaft.
Lad det tykne for lav varme.
Opvarm 4 dl mælk med 2 spsk majsstivelse, 2 spsk kakao og 3 spsk sukker.
Anret de to slags creme skiftevis i lag i dessertglas.

 
Appelsin-citroncreme
Bland 75 g sukker, 2 spsk majsstivelse (Maizena) og 2 æggeblommer.
Tilsæt 5 dl saft (appelsin og citron). Lad det tykne ved lav varme.
Rør 2 stiftpiskede æggehvider i. Serveres afkølet.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter  Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her