Her får du dessert i flere spændende udgaver. En
appelsin-kaffecreme, appelsin-bergamotcreme, chokoladecreme og citroncreme. Det
er de perfekte desserter året rundt.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 25 min. 4 personer
# Ingredienser
Appelsincreme:
7 appelsiner
100 g melis
40 g smør
2 æg og 2 æggeblommer
1 dl piskefløde
Kaffecreme:
2½ dl mælk
1 spsk stødt kaffe eller pulverkaffe
2 æggeblommer
50 g melis
1 spsk kakao, til pynt
* Tilberedning
Appelsincreme: Pres 5 af appelsinerne i en stor skål.
Pisk saften med sukker, blødgjort smør, æg, æggeblommer og
fløde.
Hæld blandingen i en tykbundet gryde, og lad det tykne
for lav varme 15 min under stadig omrøring. Køl af.
Skræl de 2 sidste appelsiner.
Skær lidt fra til pynt, og del frugten i både med mindst
mulige
hvide hinder på.
Fordel dem i 4 dessertglas eller -skåle, og dæk med
appelsincreme.
Afkøl desserterne i køleskab 3 timer.
Kaffecreme: Bring mælken til kogepunktet i en gryde, og
sluk for varmen. Tilsæt kaffe, dæk til, og lad det trække 1
time.
Rør æggeblommerne med sukkeret 10 min.
Si mælken over i æggesnapsen.
Hæld blandingen i en gryde, og giv det 10 min for lav varme
under konstant omrøring.
Køl cremen helt af, og hæld den oven i appelsincremen.
Drys med kakao og pynt med fintskårne appelsinskiver før
servering.
Hurtig appelsin-kaffecreme
Pisk 2½ dl varmt vand med 225 g sukker, 1 tsk pulverkaffe,
revet skal af 1 appelsin og 4 dl usødet, kondenseret mælk.
Serveres iskoldt.
Appelsin-bergamotcreme
Rør 3 æg, 3 dl appelsinsaft og 75 g sukker.
Bag cremen i ovnfaste portionsforme i vandbad 40 min ved 180
°C.
Dryp med smeltet chokolade til3 dråber bergamotessens.
Appelsin-chokoladecreme
Bland 1 dl mælk med 1 spsk majsstivelse, 3 spsk sukker og 2
dl appelsinsaft.
Lad det tykne for lav varme.
Opvarm 4 dl mælk med 2 spsk majsstivelse, 2 spsk kakao og 3
spsk sukker.
Anret de to slags creme skiftevis i lag i dessertglas.
Appelsin-citroncreme
Bland 75 g sukker, 2 spsk majsstivelse (Maizena) og 2
æggeblommer.
Tilsæt 5 dl saft (appelsin og citron). Lad det tykne ved lav
varme.
Rør 2 stiftpiskede æggehvider i. Serveres afkølet.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------