Dessert. Arbejdstid:
15 minutter Afkøles: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Appelsinfromage:
friskpresset appelsinsaft
½ dl citronsaft
piskefløde
6 blade husblas
2 æg
6 spsk sukker
lidt reven skal af usprøjtet appelsin
* Sådan laves Appelsinfromage:
1. Udblød husblassen i koldt vand i 8-10 minutter.
2. Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig og sæt
det til side.
3. Knug husblassen fri for vand og smelt den i vandbad med
det vand, der hænger ved.
Lad husblassen svale håndvarm.
4. Pisk imens æggeblommer og sukker luftigt.
Rør appelsinsaft og evt. -skal samt citronsaft i æggemassen.
5. Hæld den håndvarme husblas i æggemassen i en tynd stråle
og rør, så husblassen straks blandes med æggemassen.
6. Rør de stiftpiskede æggehvider i.
7. Tag lidt flødeskum fra til pynt og vend det resterende
flødeskum i, når fromagen begynder at stivne.
8. Vend et par gange forsigtigt i fromagen og hæld den op i
den skål, den skal serveres i, eller fordel den i portionsglas.
9. Stil fromagen køligt, til den er stivnet, mindst 1 time.
Pynt med flødeskum (og evt. appelsinfileter) og server.
Tips: Er husblassen for varm, når den røres i
fromagen, synker den til bunds, er den for kold, stivner den i strimler. I
begge tilfælde udebliver effekten.
Vandbad: en lille skål eller gryde oven i en anden med hedt
vand i.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder. Bør tø langsomt op,
gerne i køleskab.
Se de bedste opskrifter med
Appelsin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------