Appelsinsaucen er skarp og pikant i smagen. Den er helt
perfekt til tynde sprøde pandekager. Der
skal en god sauce til en god dessert.
Forberedelsestid 10-15 min. Tilberedning 20 min. Portionen
giver ca. 3 dl sauce / til 4
personer.
# Ingredienser
2½ dl friskpresset appelsinsaft
25 g sukker
1 tsk revet appelsinskal
200 g smør, koldt og i tern
½ dl Grand
Marnier, cognac eller Cointreau
* Tilberedning
1. Appelsinsaften bringes langsomt i kog i en lille gryde.
Tilsæt sukker og revet appelsinskal.
Lad denne blanding koge ind, til den bliver tyk og
karamelagtig.
Rør i saucen af og til.
2. Pisk smørret i den kogende sauce, en enkelt tern ad
gangen.
Tag gryden af blusset og smag saucen til med spiritus.
Saucen serveres omgående eller holdes varm.
Dog kan saucen ikke holdes varm i mere end 30 min.
Kokketips
Hvis saucen bliver for kold, vil den stivne.
Bliver den derimod for varm, kan den nemt skille.
I begge tilfælde kan den måske reddes, hvis den hhv. varmes
op eller køles ned, til den er lunken.
Bring en lille smule vand eller appelsinsaft i kog.
Pisk lidt smør i den varme væde.
Den færdige sauce piskes gradvist sammen med denne blanding.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.