Appelsinsorbet med chokoladesauce er en rigtig god dessert.
Den friske appelsindessert er her med marengs og velegnet at servere efter
maden.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 25-30 min. Frysning: 4-5 timer
# Ingredienser:
8 store marengs
Appelsinsorbet:
2½ dl vand
85 g sukker (1 dl)
3 dl appelsinsaft
2-3 spsk citronsaft
1 æggehvide
50 g flormelis (1
dl)
Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
2 spsk piskefløde
* Tilberedning:
1. Kog en lage af
vand og sukker i 20 min.
Lad den svale og
hæld appelsin- og citronsaft i.
Kom lagen i en skål
eller form og lad det fryse i 1½ time.
Rør af og til i
isen.
2. Pisk æggehviden
stiv og pisk 1 spsk af flormelissen i.
Vend resten i.
Rør æggehvidemassen
i den halvfrosne is.
Frys isen færdig.
3. Bryd chokoladen i
mindre stykker og smelt den sammen med
fløden i en gryde.
4. Anret skiver
eller kugler af appelsinsorbet'en på portionstalerkener.
Læg marengs omkring
og hæld chokoladesaucen over.
Server straks.
Variation:
I stedet for en appelsinsorbet,
kan appelsinsaften og citronsaften
blandes i en portion vaniljeis.
Appelsin-is eller
-sorbet kan serveres med marengs og varm chokoladesauce.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.