Ridderne her er slet ikke så "arme ". Prøv den traditionelle ret med tysk Stollen i stedet for franskbrød
Til 4 personer. Tilberedning:
25 min.
# Ingredienser
100 g tyttebærsyltetøj
1 dl appelsinsaft
2 nip kanel
2 æg
1½ dl mælk
½ brev vaniljesukker
salt
8 skiver tysk Stollen (Dresdner, a 40 g) (se opskrift her)
1-2 spsk smør
4 kugler vaniljeis
* Tilberedning
1 Tyttebærsyltetøj. appelsinsaft og kanel røres sammen i en
lille gryde.
Koges op og står og småkoger i 3-4 minutter. Stilles til side.
2. Æg, mælk, vaniljesukker og 1 knsp salt piskes kraftigt
sammen.
Stollenskiverne vendes flere gange i æggemælks-blandingen,
indtil de har suget så meget op som muligt.
3. Smørret varmes op på en pande.
Stollenskiverne steges ved middel varme i 3-4 minutter på hver side.
Tag dem op af panden, læg dem et øjeblik på et stykke køkkenrulle, og lad dem
dryppe af.
4. De "arme riddere" serveres med vaniljeis og
tyttebærsyltetøjet.
Energi pr. portion: 12 g protein. 32 g fedt. 63 g kulhydrater
= 589 kcal (2470 kJ)
SAFTIGE RIDDERE
Stollen er mere fast end franskbrød, som normalt bruges til
"arme riddere".
Vend derfor skiverne flere gange, mens de suger væden op.
Stollen er et frugtbrød af marcipan, mandler, krydderier og
tørret eller kandiseret frugt, overtrukket med pulveriseret sukker eller melis.
Det er et traditionelt tysk brød spist i julesæsonen, når det kaldes
Weihnachtsstollen eller Christstollen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.