Denne lækre dessert er fra en middag i Hamburg. Æblerne koges i calvados og hvidvin, dækkes med marcipanfløde
og får lidt skorpe i ovnen - uimodståeligt!
Tid: 30 min, heraf
nogle min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 syrlige æbler,
gerne madæbler
1½ dl hvidvin
4 cl calvados
2 spsk sukker
100 g marcipan
1 dl piskefløde
PYNT:
2 spsk hakkede
pistacier
* Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne.
Fjern kernehusene og halve r dem.
2. Bring hvidvin,
calvados og sukker i kog i en lille gryde.
Læg de halve æbler i
og lad dem koge næsten møre.
Vend dem nogle
gange.
3. Riv marcipanen og
bland den med 2 spsk af vinlagen.
Pisk fløden til skum
og vend det i marcipanmassen.
4. Stil æblerne i et
ovnfast fad.
Fordel marcipanmassen i små toppe på hvert æblestykke.
5. Sæt fadet under
ovnens grill eller ved 250 °C nogle min.
6. Pynt æblerne med
hakkede pistacier. Server.
Tips: Du kan bruge pærer i stedet for æbler,
tilberedningen er den samme.
Du kan evt. findele
bærrene i foodprocessoren, inden du rører dem i massen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------