Her er den bedste opskrift på friturestegt camembert, med det
lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Det er desserten for os, der
elsker ost.
4 personer. Arbejdstid:
25 min. Stegetid: 10-15 min.
# Ingredienser
1 pakke camembert i
trekanter
50 g hvedemel
salt og peber
2 æg
2 spsk vand
100 g rasp
olie til stegning
evt. persille
Tilbehør:
4-8 skiver ristet
brød
1 glas
solbærsyltetøj
* Tilberedning
1. Bland mel med
lidt salt og peber i en dyb tallerken.
Pisk æggene sammen
med vand i en anden dyb tallerken og
hæld raspen i en
tredje dyb tallerken.
2. Vend ostene i
melet og ryst overskydende mel af.
Vend derefter ostene
i henholdsvis æg og rasp.
Gentag med æg og
rasp, så de er fuldstændig dækkede af rasp.
3. Varm olien op en
i gryde eller frituregryde til 180 °C og
steg ostene et par
stykker ad gangen i 2-3 min.
Tag dem op og lad
dem dryppe af på køkkenrulle.
4. Anret de varme og
sprøde camemberttrekanter
på ristet brød med
solbærsyltetøj og evt. stegt persille.
Tips:
Nogle supermarkeder
har færdigpanerede oste på frys, og
President camembert
kan købes færdigpanerede som kølevare.
Stegt persille:
Skyl og tør
persillen grundigt. Steg lidt ad gangen i
ca. 30 sekunder i
den varme olie og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Olien bruser op, når
persillen lægges i, så pas på!
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------