Logo

Champagneis med hyldeblomst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Champagneis med hyldeblomst 


Denne is er perfekt som "velkomstdrink" eller læskende forfriskning på en varm sommerdag. Isen kan serveres støbt i isforme eller som granité, hvor den findeles med en gaffel og serveres i cocktailglas. Til 4 små velkomst-is

 
# Ingredienser

1 dl hyldeblomstsaft

3 dl mousserende vin eller tør hvidvin

evt. citronsaft
 

* Sådan gør du
1. Bland koncentreret hyldeblomstsaft med vinen.
2. Smag eventuelt til med 1-2 spsk. citronsaft.
3. Fyld blandingen i 4 isforme eller champagneglas og sæt dem i fryseren min. 4 timer inden servering.

 
TIP: tilsæt små jordbær, skiver af fersken eller anden frisk frugt inden champagneisen fryses, det ser smukt ud og giver ekstra smag.

 
INFO: Tilsættelse af lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”.

 
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring.

 
Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.


Info: Granita er en halvfrosset dessert lavet af sukker, vand og forskellige smagsstoffer. Oprindeligt fra Sicilien, nu findes det i hele Italien i forskellige former. Det er relateret til sorbet og italiensk is; på det meste af Sicilien har den imidlertid en grovere, mere krystallinsk struktur.  


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her