Dessert. Arbejdstid: 15-20 min. Kogetid, sukkerlage: 10 min. Frysning: ca. 4 timer. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser
til Champagnesorbet:
4 dl sød hvidvin (sauternes)
2 dl champagne
Sukkerlage:
2,5 dl vand
300 g sukker (ca. 3,5 dl)
saft af 1 citron
skal af 1 usprøjtet citron
Endvidere:
1 æggehvide
1 spsk flormelis
Form til 2 liter
* Tilberedning Champagnesorbet:
Sukkerlage:
1. Kog sukkeret op med vandet, til det er helt opløst. Kom
en spiral af citronskal i.
Lad lagen blive helt kold. Fjern citronskallen.
2. Tilsæt hvidvin, en deciliter champagne og citronsaft.
Fyld det i formen og sæt den til frysning.
Rør af og til og husk at skrabe siderne fri for is, så
sorbeten ikke fryser i flager.
3. Pisk æggehviden stiv.
Rør flormelissen i, og rør det i sorbeten, når konsistensen
er grødet.
Det varer et sted mellem 2 og 3 timer.
4. Lad sorbeten fryse færdig, yderligere en times tid.
Rør den igennem - og server straks i afkølede glas.
Dryp med champagne i serveringsøjeblikket.
Tips: Champagnen holder sig fint perlende, hvis den
står koldt og lukket.
Holdbarhed i fryser: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med IS
https://www.kogebog.dk/result.aspx?q=is
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------