Her får du chokoladetærter i flere spændende udgaver. Vælg
mellem chokolade-mandel, chokolade-nødde, chokolade-kokos, chokolade-pære eller
chokolade-hindbær.
Forberedelse: 30 min.
Bagetid: 55 min. 6 personer.
# Ingredienser
Dej:
50 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 nip salt
60 g margarine
3 spsk vand
Fyld:
2 æg
25 g melis
2½ dl mælk
50 g mørk chokolade (min. 75 % kakao)
3 stænk vaniljeekstrakt
2 spsk mandelflager
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Sigt de to slags mel sammen med saltet i en stor skål.
Skær fedtstoffet i små bidder, og arbejd dem sammen
med melet med fingerspidserne, til dejen virker grynet.
Tilsæt vandet for at samle dejen. Pak den i plastfilm.
Lægges køligt 30 min.
Rul dejen ud, og læg den i en tærteform (20 cm diameter).
Læg bagepapir i, kom blindbønner på, og forbag bunden 10
min.
Tag ud af ovnen, fjern bønner og papir, og bag 10 min mere.
Køl af.
Rør æggeblommer og sukker sammen, til det er lyst og
luftigt.
Kom mælk, chokolade (brækket i stykker) og vaniljeekstrakt
i en lille gryde, og giv det 5 min for lav varme under
stadig omrøring,
til chokoladen er smeltet.
Rør det i æggesnapsen, og hæld fyldet i tærten. Fordel
mandelflagerne.
Bages 35 min. Dejen skal være gylden og fyldet fast.
Køl af før servering.
Chokolade-nøddetærte
Udskift mandlerne med hasselnødder, og margarinen med smør.
Chokolade-kokostærte
Bland 125 g revet kokos, 125 g sukker, 3 æg og 125 g smeltet
smør.
Hæld det over en butterdejstærte i bund, og bag 35 min ved
210 °C.
Tag ud af formen. Dryp med chokolade smeltet med cremefraiche
38%.
Chokolade-pæretærte
Fordel halve dåsepærer i tærtebunden, og hæld chokoladefyldet
over.
Rør først 6 spsk cremefraiche 38%.
Chokolade-hindbærtærte
Forbag en mørdejsbund 10-15 min ved 200 °C.
Smelt 300 g mørk chokolade med 2 dl fløde.
Køl af og tilsæt 2 æggeblommer og 40 g smør.
Fordel 200 g hindbær i tærten, hæld fyldet over, og køl af.
# Ingredienser til mørdejsbund:
125 g koldt smør
165 g hvedemel (svarende til ca 2¾ dl)
½ tsk groft salt
1 æg
Evt. 1-2 spsk vand
* Tilberedning af mørdejsbund:
Start med at skære de kolde smør i mindre stykker og
smuldr det med mel og salt, evt. i en foodprocessor.
Saml herefter dejen med æg og evt. med vand.
Tryk nu dejen sammen uden at ælte den.
Sæt dejen tildækket i køleskabet i ca 1 time.
Efter en time i køleskab rulles dejen tyndt ud og
beklæd en tærteform (24 cm i diameter) med den.
Tryk siderne godt til kanterne.
Prik bunden med en gaffel.
Du kan evt. lægge et indlæg af alufolie eller bagepapir
med tørrede bønner på dejen i tærteformen,
så tærtebunden ikke hæver under forbagningen.
Tærtebunden forbages midt i ovn ved 200 °C i 10-15 min.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------