Her får du dessertcreme i flere spændende udgaver. Vælg
mellem chokolade-vanilje, marsala med karamel, hvid med kokos, karamelcreme med
kaffe eller creme med appelsin, honning og safran. Det er frækt.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 5 min. 6 personer.
# Ingredienser
3 blade husblas
5 dl piskefløde
1 stang vanilje
75 g melis
50 g mørk chokolade
1 tsk flormelis
1 tsk kakao
100 g ribs, til pynt
* Tilberedning
Udblød husblassen i en skål koldt vand 10 min.
Hæld 4 dl fløde i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ned i fløden.
Kom vaniljebælg og sukker i fløden, og bring den i kog.
Fjern vaniljebælgen.
Tag gryden fra varmen, tilsæt husblassen
(knuget forsigtigt for at fjerne overflødigt vand), og rør,
indtil den er helt opløst.
Fordel halvdelen af cremen i 6 glas.
Smelt chokoladen i vandbad. Rør den i resten af cremen.
Køl af, og fordel det i glassene oven på vaniljecremen.
Pisk resten af fløden. Pisk flormelissen med.
Læg en klat flødeskum på hver portion.
Drys med kakao, og pynt med en lille klase ribs.
Chokolade-marsala med karamel
Opvarm 5 dl fløde, 1 stang vanilje, 30 g flormelis og 1 glas
marsala.
Tilsæt 5 blade udblødt husblas.
Rør smeltet chokolade i cremen. Dryp med karamel.
Hvid chokoladecreme med kokos
Opvarm 2½ dl kokosmælk og 100 g hvid chokolade.
Tilsæt 2 blade udblødt husblas.
Drys pulverkaffe over cremen, og server den afkølet.
Karamelcreme med kaffe
Opvarm 3 dl fløde med 4 spsk letsaltet karamel.
Tilsæt 2 blade udblødt husblas.
Drys pulverkaffe over cremen. Dæk med karamel og sesamfrø.
Creme med appelsin, honning og safran
Opvarm 2 dl fløde, 3 spsk honning og 5 tråde safran.
Tilsæt 6 cl appelsinsaft og 2 blade udblødt husblas.
Hæld det over vaniljecremen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------