Chokolademousse er en kendt klassiker fra dessertkøkkenet og
den er nem og enkel at lave i eget køkken - få den dejlige opskrift her, det er
den bedste.
Til 4 personer
# Ingredienser
150 g mørk
chokolade, brækket itu, plus 25 g ekstra til at rive over
2 Daim-barer
100 g sukker
1 tsk flydende glukose (fås på apoteket)
2 spsk vand
2 store pasteuriserede æggehvider
1 dl cremefraiche
1-2 spsk Kahlua eller anden kaffelikør (kan udelades)
* Tilberedning
Smelt chokolade i en
ildfast skål sat i en gryde småkogende vand.
Læg imens Daim-barer
i fryseren i 10 min.
Når chokoladen er
smeltet, tages gryden af varmen og sættes til side.
Lav marengsen ved at
komme sukker, flydende glukose og vand i en gryde og sætte den på lav varme,
indtil sukkeret er opløst.
Rør et par gange
undervejs.
Skru op for varmen og kog siruppen, til et sukkertermometer viser 120 °C.
Eller brug
karameltesten: Når en lille dråbe af den varme sirup kommes i et glas vand,
skal den blive til en hård, gennemsigtig kugle.
Pisk imens
æggehviderne stive.
Bliv ved med at
piske og hæld samtidig siruppen langsomt i æggehvidemassen.
Fortsæt med at piske
blandingen, indtil den er cremet, skinnende og vokset til det tredobbelte.
Skålens sider skal ikke længere føles varme.
Kom cremefraiche i
den smeltede chokolade og pisk det sammen.
Vend
chokoladeblandingen i marengsen og derefter evt. kaffelikøren.
Pak den ene Daim ud
og pak den ind i et rent viskestykke.
Læg den på et bræt
og slå let på den med en kagerulle for at knuse den.
Åbn viskestykket og
kom de knuste Daim-stykker i moussen.
Vend det forsigtigt
sammen med en dejskraber.
Hæld moussen i små
portionsskåle og sæt dem på en bakke.
Dekorer skålene med
først et lag revet Daim-bar og derefter et lag revet chokolade.
Stil dem i
køleskabet i nogle timer, før de serveres.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Chokolademousse er en dessert, der indeholder
chokolade. Retten indeholder mange små luftbobler, der giver den en let luftig
tekstur. Den kan variere fra let og luftig til cremet og tyk afhængigt af
teknikken den er fremstillet ved. Chokolademousse tilberedes typisk med pisket
æggehvide eller flødeskum.