Opskriften her giver dig en luftig, lækker chokolademousse, som du vil elske. Chokolademousse er en dessertklassiker for chokoladeelskere.
6-8 pers.
# Ingredienser
200 g mørk chokolade (gerne 70%)
1 dl kold, stærk kaffe
2 æggeblommer
½ liter piskefløde
Pynt: 25 g mandler, 10 g smør.
* Tilberedning
Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i
vandbad.
Tag skålen op, og rør kaffe og æggeblommer i chokoladen.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen,
når denne er kold.
Hæld moussen i portionsglas og stil dem koldt, 4-6 timer.
Pynt:
Skold og smut mandlerne, snit dem i tynde strimler.
Rist dem gyldne i smør på panden.
Pynt ved serveringen med mandlerne.
Tips: Det sværeste med chokolademousse er at sørge
for, den ikke skiller og bliver grynet.
Sørg derfor at ingredienserne har samme temperatur, når du
vender dem sammen.
Chokolademousse kan fryses. Sørg for at tage den ud af
fryseren i god tid inden servering.
Holdbarheden i fryseren er cirka 2 måneder.
INFO: Chokolademousse er en dessert, der indeholder
chokolade. Retten indeholder mange små luftbobler, der giver den en let luftig
tekstur. Chokolademousse tilberedes typisk med pisket æggehvide eller
flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolademousse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.